https://dietetyk-asai.pl/wp-content/uploads/2018/03/banner-img3.jpg post

Rozstrzygnięcie konkursu Majowego „LEKKO JESZ, LEKKO ŻYJESZ”

Rozstrzygnięcie konkursu Majowego „LEKKO JESZ, LEKKO ŻYJESZ”

Rozstrzygnięcie konkursu Majowego „LEKKO JESZ, LEKKO ŻYJESZ”

Zwycięzcą konkursu majowego została Pani Teresa Płowaś. Nasza laureatka podzieliła się z nami prostym, szybkim i smacznym przepisem na sernik tęczowy. Serdecznie gratulujemy. Ze zwycięzcą skontaktujemy się osobiście.

SERNIK TĘCZOWY

Składniki: 1 kg sera mielonego, 3 galaretki o różnych smakach i kolorze (wiśniowa, cytrynowa, agrestowa), 1 dodatkowa galaretka do dekoracji

Przygotowanie: Ser dzielimy na 3 części. Z pierwszą porcją miksujemy tężejącą galaretkę rozpuszczoną uprzednią w 200ml wody. Zmiksowaną masę wylewamy do tortownicy, wkładamy do lodówki na chwilę. Tak samo postępujemy z pozostałymi porcjami sera i galaretkami. Całość można udekorować owocami np. truskawkami i zalać tężejącą galaretką. Sernik wstawić do lodówki, aż galaretka całkowicie stężeje.

FacebookYouTube