Rozstrzygnięcie konkursu Majowego „LEKKO JESZ, LEKKO ŻYJESZ”
Zwycięzcą konkursu majowego została Pani Teresa Płowaś. Nasza laureatka podzieliła się z nami prostym, szybkim i smacznym przepisem na sernik tęczowy. Serdecznie gratulujemy. Ze zwycięzcą skontaktujemy się osobiście.
SERNIK TĘCZOWY
Składniki: 1 kg sera mielonego, 3 galaretki o różnych smakach i kolorze (wiśniowa, cytrynowa, agrestowa), 1 dodatkowa galaretka do dekoracji
Przygotowanie: Ser dzielimy na 3 części. Z pierwszą porcją miksujemy tężejącą galaretkę rozpuszczoną uprzednią w 200ml wody. Zmiksowaną masę wylewamy do tortownicy, wkładamy do lodówki na chwilę. Tak samo postępujemy z pozostałymi porcjami sera i galaretkami. Całość można udekorować owocami np. truskawkami i zalać tężejącą galaretką. Sernik wstawić do lodówki, aż galaretka całkowicie stężeje.