Równowaga i ochrona

phytolife

PHYTOLIFE

Stworzony w oparciu o jęczmień i liście lucerny stanowi bogatą kombinację chlorofiliny (soli sodowo-miedziowej chlorofilu) oraz olejku z mięty pieprzowej. Dzięki swoim właściwościom produkt ten m.in. zapewnia prawidłową pracę przewodu pokarmowego, przywraca stan równowagi oraz dotlenia organizm.

Dawkowanie: 1 łyżka PhytoLife na szklankę wody 2 x dziennie (na czczo lub 30 minut przed śniadaniem oraz 30 minut przed kolacją). 1 łyżka PhytoLife ma moc 1 kilograma ekologicznych warzyw zielonych.

NOBEL
infografika

W 1915 roku niemiecki chemik Richard Wilstätter zdobył nagrodę Nobla za odkrycie chlorofilu. Odkrył on, że struktura chlorofilu – zielonego barwnika roślin i hemoglobiny – czerwonego barwnika krwi są do siebie bardzo podobne. Główna różnica polega na tym, że w centrum hemoglobiny znajduje się atom żelaza, a w centrum cząsteczki chlorofilu – atom magnezu. Obie te substancje transportują związki niezbędne do podtrzymania życia.

NOBEL

W 1931 roku Dr Otto Heinrich Warburg otrzymał nagrodę Nobla za odkrycie, że jedną z przyczyn powstawania nowotworów jest zbyt duża kwasowość i zbyt niskie stężenie tlenu w organizmie.

Dr Otto Warburg badał metabolizm guzów nowotworowych oraz oddychanie komórkowe i odkrył, że komórki nowotworowe utrzymują się i rozwijają w niższym pH, już przy pH=6, jest to spowodowane produkcją kwasu mlekowego i podniesionego poziomu CO2. Warburg wierzył, że istnieje bezpośredni związek pomiędzy pH a tlenem. Wyższe pH, czyli odczyn zasadowy, oznacza większe stężenie cząsteczek tlenu, podczas gdy niższe pH – odczyn kwaśny, oznacza niższe stężenie tlenu… sam tlen jest potrzebny do utrzymania i funkcjonowania zdrowych komórek. Za to ważne odkrycie, w 1931 roku otrzymał Nagrodę Nobla z dziedziny medycyny. Dr Warburg był dyrektorem Instytutu Cesarza Wilhelma (obecnie Instytut Maxa Plancka) na wydziale fizjologii komórek w Berlinie. Badał metabolizm guzów nowotworowych i oddychanie komórkowe, szczególnie komórek nowotworowych. Poniżej znajdują się bezpośrednie cytaty wygłoszone przez dr Warburga podczas wykładów z medycyny: „Tkanki nowotworowe są kwaśne, natomiast zdrowe tkanki są alkaliczne. Woda rozdziela się na jony H+ i OH-, jeśli istnieje nadmiar jonów H+ to występuje odczyn kwaśny. Gdy istnieje nadmiar jonów OH-, to mamy do czynienia z odczynem zasadowym.” W swojej pracy „Metabolizm Nowotworów”, Warburg wykazał, że wszystkie formy nowotworowe charakteryzowane są przez dwa podstawowe warunki: kwasica oraz hipoksja (brak tlenu).

WŁAŚCIWOŚCI I DZIAŁANIE CHLOROFILU

  • przeciwdziała stanom zapalnym skóry, jamy ustnej i gardła, stawów, trzustki, błony śluzowej jelit i żołądka
  • posiada właściwości antynowotworowe
  • usuwa toksyny i metale ciężkie z naszego organizmu
  • pomaga w leczeniu anemii i innych stanów związanych z niedoborem krwi
  • odnawia tkanki
  • wykazuje korzystne działanie w leczeniu wrzodów żołądka, choroby refluksowej, zgagi, redukuje wzdęcia i zaparcia
  • poprawia funkcjonowanie wątroby
  • wspomaga rozprowadzanie tlenu do komórek, nie tego którym oddychamy, ale tego który jest dostarczany do komórek
  • obniża wysokie ciśnienie krwi
  • zmniejsza nerwowość
  • oczyszcza organizm z toksyn i niekorzystnych produktów przemiany materii
  • zapewnia równowagę kwasowo-zasadową
  • wspomaga metabolizm
  • wpływa na zdrowy wygląd skóry, włosów i paznokci
  • eliminuje nieprzyjemny zapach ciała i nieświeży oddech
  • zapobiega procesom starzenia
  • wzmacnia odporność
  • powstrzymuje rozrost bakterii, beztlenowych drożdży i grzybów w przewodzie pokarmowym, wspomaga rozwój korzystnej flory bakteryjnej jelit
  • usuwa pozostałości po lekach i przeciwdziała wszelkim toksynom: dezaktywuje wiele substancji powodujących raka
  • przeciwdziała promieniowaniu.

MISTIFY

Jest płynnym suplementem diety, który zawiera witaminę B6, jagodę acai oraz ekstrakt z zielonej herbaty. Ten naturalny produkt posiada bogaty smak, łączy w sobie przepyszną mieszankę ekstraktów i koncentratów z jagód oraz innych owoców takich jak: winogrona, czarna jagoda, maliny, żurawina, borówki i granat. Posiada właściwości antynowotworowe, chroni organizm przed chorobami układu krążenia i działaniem wolnych rodników. Podnosi odporność i przeciwdziała stanom zapalnym.

Dawkowanie: 30ml Mistify 2 x dziennie po posiłku rano i wieczorem.


Owoc acai pochodzi z palmy acai rosnącej w Amazonii. W XX wieku pewien brazylijski naukowiec odkrył, że amazońska palma acai, podobnie jak ryż, rośnie na terenach zalewowych, dobrze znosi dużą ilość wody i nie ginie podczas powodzi dzięki specjalnej budowie korzenia. Autor, zdumiony faktem, że jakieś drzewo może znieść taką ilość promieniowania ultrafioletowego, a na dodatek powodzie trwające wiele miesięcy, uznał że ma do czynienia z niezwykłym mechanizmem. Palma acai potrafi wytworzyć energię w mitochondriach, nawet jeśli nie jest w stanie pozyskać tlenu niezbędnego do produkcji energii w komórce. Dla mieszkańców Amazonii miąższ acai wraz z maniokiem stanowi 60-70% codziennego zapotrzebowania kalorycznego. Owoc Acai składa się z jednego nasiona i miąższu, który stanowi 13-15% owocu. Miąższ Acai posiada ponad 3 tys. związków określanych mianem substancji fitochemicznych, np. flawonoidy, polifenole, antocyjany czy proantocyjanidyny. Ponadto zawiera cenne witaminy A, D, E, K, C, B1, B2, B3, B6, B12, a także aminokwasy endo – i egzogenne, błonnik, fitosterole, NNKT Omega – 3 i 6, kwas pantotenowy, biotynę, kwas foliowy, inozytol oraz makro – i mikroelementy, takie jak: wapń, magnez, miedz, chrom, cynk, żelazo, sód, mangan, selen, bor, potas, molibden, jod.

pojedyńcza jagoda acai

Związki zawarte w miąższu acai mogą wpływać na ekspresję genów. Może to tłumaczyć, dlaczego spożywanie produktu zawierającego jagodę acai poprawia zdrowie osób cierpiących na choroby autoimmunologiczne.

pojedyńcza jagoda acai

Badania na zwierzętach wykazały, że dieta wzbogacona o jagodę acai spowodowała znaczący spadek ilości i wielkości guzów w organizmie tych zwierząt.

pojedyńcza jagoda acai

Badania laboratoryjne dowiodły, że związki chemiczne zawarte w acai chronią komórki przed stresem oksydacyjnym i stanami zapalnymi. Składniki miąższu powodowały dwu- do trzykrotnie skuteczniejszą regenerację neuronów u badanych szczurów w porównaniu do grupy kontrolnej, poddawanej takiemu samemu stresowi dopaminowemu.

pojedyńcza jagoda acai

Kiedy miąższ acai dodano do wysokotłuszczowej diety muchy posiadającej 59% genów wspólnych z człowiekiem, znacząco wydłużyło się jej życie. Odkryto też, że miąższ acai nie podnosi poziomu cukru we krwi,  ze względu na niski indeks glikemiczny.

pojedyńcza jagoda acai

Badania wykazały, że u osób poddanych próbie klinicznej, spożywających codziennie przez dwa tygodnie sok, znacząco zwiększyła się mobilność i zmniejszyły dolegliwości bólowe ze strony stawów kolanowych i kręgosłupa lędźwiowego.

pojedyńcza jagoda acai

Udowodniono, że związki chemiczne zawarte w jagodzie acai potrafią hamować rozwój schorzeń miażdżycowych u zwierząt wytwarzających 10-krotnie więcej cholesterolu od zwykłych zwierząt.

Źródło: Dr Alexander G. Schauss. Acai Cudowny owoc z Amazonii.

SKALA ORAC

Znajdujące się w acai związki antyoksydacyjne potrafią przenikać do komórek człowieka i stwarzać tam ochronę antyoksydacyjną przed wolnymi rodnikami.

PROARGI-9+

Zawiera czystą L-argininę w wolnej postaci, L-cytrulinę, witaminę C, witaminę D, witaminę B6, witaminę B12, kwas foliowy, witaminę K2 (menachinon), D-rybozę, kwas cytrynowy, kwas jabłkowy, koncentrat z owocu granatu, ekstrakt ze skórki winogron, wyciąg z czerwonych winogron, substancję słodzącą (glikozydy stewiowe). Dzięki swoim niezliczonym zaletom witaminy C i B6 zawarte w ProArgi-9+ wspomagają poprawne funkcjonowanie układu nerwowego i odpornościowego, jak też ograniczają zmęczenie, natomiast zawarta w ProArgi-9+ witamina D wspomaga utrzymywanie właściwego poziomu wapnia we krwi, absorpcję fosforu oraz wspiera właściwe działanie mięśni.

Dawkowanie: 1 saszetka od 1 do 3 razy dziennie (w zależności od zapotrzebowania i stylu życia) na szklankę wody 1 godzina przed posiłkiem lub 2 godziny po posiłku.

Składniki ProArgi-9+ poddawane są rygorystycznym testom kontroli jakości. Każda partia ProArgi-9+ badana jest z dokładnością do trylionowych cząstek pod kątem zawartości jakichkolwiek zanieczyszczeń. Jednym z głównych składników ProArgi-9+ jest L-arginina, która przyciąga uwagę wielu naukowców. Występująca w produkcie arginina i cytrulina przyczyniają się do produkcji w śródbłonku tętniczym tlenku azotu. Tlenek azotu (NO), powstający w ustroju z L-argininy, wykazuje w przewodzie pokarmowym, jak również w całym organizmie, działanie polegające na rozszerzaniu naczyń krwionośnych i poprawy przepływu krwi. Wpływa ochronnie na błonę śluzową żołądka, jak również na wydzielanie soków trawiennych. Wyniki badań wskazują, że endogenny tlenek azotu jest niezbędny do prawidłowego wzrostu błony śluzowej żołądka. Jego niedobór prowadzi do spadku śluzówkowego przepływu krwi w żołądku i pobudzenia motoryki żołądkowo-jelitowej. Istotnym składnikiem Pro Argi 9+ jest także kwas foliowy, który spełnia różnorakie funkcje w naszym organizmie. Najbardziej znaczącą rolą kwasu foliowego prawdopodobnie jest zaangażowanie w regulację wzrostu i funkcjonowanie komórek. Ponad to wpływa on znacząco na układ nerwowy i mózg. Jego niedobór powoduje uczucie przemęczenia i kłopoty z koncentracją, depresję, problemy z pamięcią i nadmierną drażliwość. Kwas foliowy reguluję prace układu pokarmowego, uczestniczy w tworzeniu soków trawiennych i wpływa na pracę jelit, żołądka i wątroby. Niedobór tego związku wywołuje niedokrwistość megaloblastyczną, stany zapalne przewodu pokarmowego, wzrost poziomu homocysteiny w osoczu (niezależnego czynnika ryzyka chorób układu naczyniowego) oraz może przyczyniać się także do rozwoju raka okrężnicy. W ochronie przewodu pokarmowego ważną rolę odgrywa również koncentrat z owocu granatu. Jest on bogactwem wielu przeciwutleniaczy. Posiada ich trzykrotnie więcej niż zielona herbata i czerwone wino. Ich zadaniem jest utrzymanie prawidłowego środowiska żołądka i wzmocnienie odporności przewodu pokarmowego. Niska odporność przewodu pokarmowego wiąże się z ryzykiem narażenia na szkodliwe drobnoustroje, które mogą być przyczyną wystąpienia stanu zapalnego błony śluzowej przewodu pokarmowego i źródłem wielu chorób, takich jak: zapalenie błony śluzowej żołądka i jelit, choroby Leśniowskiego-Crohna czy wrzodziejącego zapalenia jelita grubego. Ponadto produkt zawiera witaminę C, biorącą udział we wchłanianiu żelaza z przewodu pokarmowego oraz resweratrol. Według badań naukowych resweratrol przyczynia się do poprawy układu krążenia, chroni organizm przed metalami ciężkimi, które uniemożliwiają wchłanianie miedzi (jej niedobór jest jedną z przyczyn niewydolności serca).

ProArgi-9 Plus dzięki opatentowanej, wyjątkowej recepturze zachowuje działanie przez 24 godziny na dobę wspomagając produkcje tlenku azotu w organizmie.

WYTWARZANIE TLENKU AZOTU
książka

ProArgi 9+ od 2014 roku wpisywany jest do najpopularniejszego na świecie kompendium wiedzy o lekach PDR (Phisicians` Desk Reference), które leży na biurku każdego amerykańskiego lekarza, w którym napisane jest, że „Pro Argi 9+ jest najwyższej jakości suplementem argininowym na świecie” jak również to, że „Receptura ProArgi 9+ została opracowana we współpracy z wiodącymi naukowcami i specjalistami zajmującymi się układem krążenia, którzy przeprowadzili obszerne badania dotyczące odpowiedniej aplikacji L-Argininy , aby pomagała ona zachować zdrowe serce”.

NOBEL

Badania nad działaniem tlenku azotu wytwarzanego przez Argininę zostały uhonorowane Nagrodą Nobla dla Roberta Furchgotta, Louisa J.Ignarro, Ferida Muarada

BODY PRIME

BODY PRIME

Spełnia wiele podstawowych funkcji, m.in. pełni funkcję kofaktora ok. 300 reakcji enzymatycznych warunkujących przebieg podstawowych procesów życiowych. Jest on pierwiastkiem odpowiedzialnym za prawidłową strukturę układu kostnego oraz wpływa na kurczliwość mięśni gładkich i szkieletowych. Ponadto bierze udział w procesach syntezy i rozpadu związków wysokoenergetycznych, głównie ATP, jest aktywatorem enzymów regulujących metabolizm sacharydów oraz lipidów, uczestniczy w syntezie białek, bierze udział w procesach powstawania struktur DNA i RNA, a także wykazuje wpływ na przepuszczalność błony komórkowej. Przyczyny niedoboru magnezu w organizmie są podobne jak w przypadku niedoboru wapnia, a ponadto obserwuje się inne dysfunkcje, głównie w komórkach mięśni gładkich i mięśnia sercowego. Zaburzenia przewodnictwa nerwowego mogą m.in. doprowadzić do tężyczki i drgawek. Suplementacja preparatami zawierającymi magnez wyraźnie stabilizuje komorowy rytm mięśnia sercowego. Przeciętne wykorzystanie magnezu pochodzenia pokarmowego wynosi 30-40%. Dane epidemiologiczne wskazują, że częstotliwość zapadania na choroby układu krążenia (miażdżyca, zawał serca, nadciśnienie tętnicze) oraz niektóre nowotwory jest znacząco mniejsza w rejonach bogatych w magnez.

Body Prime wykazuje pozytywny wpływ na działanie układu krwionośnego i pokarmowego. (pobudza perystaltykę jelit). Body Prime zawiera także pektyny z jabłek, które zapobiegają zaparciom i innym chorobom jelita grubego. Poza tym błonnik zmniejsza wchłanianie cholesterolu, reguluje poziom cukru we krwi, a podczas trawienia wiąże niektóre metale ciężkie (kobalt i ołów) w nierozpuszczalne sole, które są następnie wydalane z organizmu. Znajdujący się dodatkowo w Body Prime błonnik ze śliwek wraz z pektynami z jabłek oczyszczają organizm ze wszystkich treści zalegających w naszych jelitach.

Dawkowanie: 1 kapsułka Body Prime 2-3 razy dziennie po posiłku

FacebookYouTube