Żele

Mistify

Mistyfy

Produkt łączy w sobie antyoksydacyjną moc 11 superowoców i witaminy B6 oraz chroniony własnym patentem zestaw fitoskładników w wyjątkowej formie podawania – matrycy żelowej. Dzięki potędze działania jagody acai, czerwonych winogron, borówek oraz wielu innych owoców i ekstraktów z nasion, Mistify dostarcza ważnych aminokwasów i elementów energetyzujących. Mistify to wzmocnienie odporności, działanie antynowotworowe, źródło energii i wsparcie dla prawidłowego funkcjonowania układu nerwowego, układu krążenia i układu pokarmowego.

Główne składniki
Koncentrat czerwonych winogron, Koncentrat winorośli lisiej, Koncentrat jagód acai, Koncentrat borówki wysokiej, Koncentrat malin, Proszek z malin, Sproszkowany koncentrat borówki wysokiej, Proszek z żurawiny, Wyciąg z jabłka, Wyciąg z kolcowoju pospolitego, Bezkofeinowy wyciąg z zielonej herbaty, Wyciąg z borówki czarnej, Wyciąg z owocu granatu, Wyciąg z liści oliwki europejskiej, Wyciąg z pestek winogron

Dawkowanie: Spożywać 1 saszetkę dziennie

WINOGRONA
Skład chemiczny świeżych owoców winorośli stanowią: cukry, pektyny, garbniki, witaminy A, B1 , B2 i C oraz związki polifenolowe, a ciemne winogrona zawierają antocyjany. Z nasion winogron tłoczony jest olej jadalny bogaty w: witaminy A, E i B6 oraz kwas linolenowy odgrywający istotną rolę w profilaktyce chorób układu krążenia. W ostatnich latach szczególną uwagę zwrócono na występujący zarówno w winogronach, jak i w winach -resweratrol. Winogrona mają działanie przeciwzakrzepowe, przeciwmiażdżycowe, zapobiegają zawałom serca i udarom mózgu nie tylko przez hamowanie utleniania frakcji LDL, ale także przez zwiększanie poziomu cholesterolu -HDL, przez regulację rytmu serca oraz przez zmniejszanie różnych etapów aktywacji płytek krwi. Ponadto winogrona mają właściwości moczopędne, odtruwające i oczyszczające wątrobę. Sok winogronowy jest wykorzystywany do oczyszczania skóry dotkniętej trądzikiem. Resweratrol działa podobnie jak niskokaloryczna dieta -pobudza enzymy o nazwie sirtuiny, które regulują tempo starzenia. Po spożyciu resweratrolu, większa ilość pożywienia -zamiast odkładać się w postaci tkanki tłuszczowej – zostaje zamieniona na energię. Resweratrol zwiększa siłę mięśni i ich odporność na zmęczenie równocześnie poprawiając koordynację. Poprawia pamięć i czas reakcji oraz przeciwdziała efektom zwieszania ilości kwasów tłuszczowych, a także absorbcji cukru w jelitach. Resweratrol redukuje stany zapalne na poziomie komórkowym. Przewlekłe stany zapalne są jedną z przyczyn uszkodzenia DNA. Badania dowiodły, że resweratrol może stanowić uzupełnienie terapii przy leczeniu raka okrężnicy, trzustki, nerek.

MALINY
Regulują pracę układu pokarmowego i przemianę materii. Zawarte w nich flawonoidy skuteczniej od aspiryny zmniejszają agregację płytek krwi, dlatego też zalecane są w profilaktyce miażdżycy. Przeciwdziałają powstawaniu wrzodów żołądka i dwunastnicy. Zawarty w nich kwas elagowy ma działanie przeciwwirusowe i przeciwnowotworowe.

ŻURAWINA
Zaburza komunikację między bakteriami związanymi z uporczywymi zakażeniami. Dzięki proantocyjanidynom stosowanie żurawiny pozwala chronić organizm przed szkodliwym działaniem bakterii, w szczególności tych, które odpowiedzialne są za wywoływanie infekcji układu moczowego. Wyciąg z żurawiny zapewnia ochronę przed nowotworem jelita grubego.

GRANAT
Związki zawarte w granacie umożliwiają zmniejszenie stanu zapalnego i obniżają ciśnienia krwi. Sok z granatu łagodzi problemy trawienne. Posiada działanie przeciwbakteryjne, przeciwnowotworowe oraz przeciwmiażdżycowe. Obniżenie stężenia lipidów i glukozy we krwi. Wspomaga odporność organizmu. Działa ochronnie na wątrobę i nerki.

BORÓWKI
Zawierają antocyjany, proantocyjanidyny i flawonole. Wiele badań wykazało, że sprzyjają sprawnemu funkcjonowaniu układu nerwowego, utrzymywaniu odpowiedniego poziomu cholesterolu, zmniejszaniu ryzyka osłabienia wzroku związanego z wiekiem, pomagają także w zachowaniu zdrowego stanu dróg moczowych. Chronią komórki przed stresem i stanami zapalnymi.

CZARNA JAGODA
Wspomaga leczenie chorób oczu. Zawarte w jagodzie garbniki neutralizują toksyny pokarmowe i blokują wchłanianie ich przez błony śluzowe. Owoce są także pomocne w infekcjach układu moczowego. Pomagają w leczeniu cukrzycy, zmniejszają ryzyko zawału serca i mają działanie antyrakowe.

Essential Greens

Essential Greens

Essential Greens ułatwi uzupełnianie niedoborów w Twojej diecie dzięki szerokiej gamie owoców, zielonych warzyw, alg i ziół bogatych w składniki odżywcze. Te niezwykle skuteczne związki roślinne dostarczają wysoką zawartość chlorofilu, witamin, mikro i makroelementów, przeciwutleniaczy i fitoskładników w wyjątkowej formie podawania – matrycy żelowej.

Główne składniki
Chlorella w proszku, Spirulina w proszku, Alfalfa w proszku, Brokuł w proszku, Szpinak w proszku, Karczoch w proszku, Mięta pieprzowa w proszku, Mięta szpiczasta w proszku, Wyciąg z jabłka, Bezkofeinowy wyciąg z zielonej herbaty, Wyciąg z pestek winogron, Wyciąg z liści oliwki europejskiej

Dawkowanie: Spożywać 1 saszetkę dziennie

SPIRULINA PLATENSIS
Niebieskozielona mikroalgaodżywia, tonizuje, pomaga zwalczać niedobory, działa oczyszczająco. Stosowana w leczeniu anemii, zapalenia i uszkodzenia wątroby, nieżytu żołądka i innych stanów zapalnych, cukrzycy, hipoglikemii, otyłości, niedożywienia, słabego napięcia skóry. Hamuje wzrost grzybów, bakterii oraz drożdży, oczyszcza nerki i wątrobę z toksyn, buduje i poprawia jakość krwi, oczyszcza naczynia krwionośne, sprzyja rozwojowi właściwej flory bakteryjnej jelit. Większość białek spiruliny występuje w formie biliprotein, które zostały wstępnie przetrawiane przez samą algę. Spirulina obfituje w niebieski pigment – fikocyjaninę, rodzaj biliproteiny-hamuje rozwój kolonii raka oraz zwiększa wydolność umysłową. Ściana komórkowa spiruliny jest zbudowana w całości z mukopolisacharydów. Polisacharydom przypisuje się zdolność wzmacniania tkanek, zwłaszcza tkanki łącznej. Mają one też silne działanie przeciwzapalne. Na Zachodzie używa się czasami polisacharydów do wzmacniania tkanek serca i ochrony naczyń krwionośnych przed zniszczeniem. Obniżają też zawartość tłuszczu we krwi, przez co chronią układ naczyniowy.

CHLORELLA VULGARIS
Zewnętrzne ściany komórkowe chlorelli wiążą metale ciężkie, pestycydy i czynniki rakotwórcze (polichlorobifenyle) oraz w bezpieczny sposób usuwają je z organizmu.Zawiera składnik odżywczy – CGF (czynnik wzrostu chlorelli), który nie występuje w żadnym innym pożywieniu zielonym. CGF poprawia procesy wzrostu u dzieci, utrzymuje zdrowie w późniejszym wieku, leczy urazy, inicjuje wzrost tam, gdzie został zatrzymany przez chorobę lub stan zwyrodnieniowy, ale nie stymuluje rozwoju procesów chorobowych np. narastania guzów. Ponadto CGF wzmacnia odporność, wspomaga florę bakteryjną jelit, działa odmładzająco, posiada działanie przeciwgrzybicze.
Działanie chlorelli: odnawia krew, przyspiesza gojenie ran, chroni przed stanami zapalnymi, skuteczna w leczeniu chorób serca, cukrzycy, hipoglikemii, nadciśnienia tętniczego krwi, zapalenia trzustki i wątroby, depresji maniakalnej, stosowana w zatruciach jelitowych, zaparciach, chorobie wrzodowej, chorobach skórnych, alergiach, zapaleniu stawów, miażdżycy, zaburzeń związanych z obecnością wirusów i grzybów: wirus Epsteina-Barra, utrata odporności z powodu przewlekłego zmęczenia i AIDS, wzrost drożdży (Candida albicans).

W krajach rozwiniętych, w których do głębokich niedoborów składników pokarmowych dochodzi w wyniku spożywania mocno rafinowanego pożywienia, używek, nadmiaru produktów pochodzenia zwierzęcego, mikroalgi stosowane w połączeniu z nierafinowanymi pokarmami roślinnymi, stanowią nieocenioną pomoc w leczeniu wielu powszechnie występujących zaburzeń układu nerwowego i mózgu.

BROKUŁ
Badania wykazały, że brokuł bogaty w sulforafan stał się pomocny w leczeniu raka piersi, jamy ustnej, płuc, prostaty czy jelita grubego. Brokuł posiada działanie przeciwzapalne, chroni przed wrzodami żołądka i dwunastnicy. Obniża ciśnienie tętnicze krwi, wspomaga układ nerwowy.

KARCZOCH
Badania wskazują, że cynaryna zawarta w karczochuchroni wątrobę przed uszkodzeniami i sprzyja jej regeneracji. Posiada on właściwości antynowotworowe. Poza tym działa żółciopędnie i żółciotwórczo oraz moczopędnie, oczyszczając organizm z toksyn i usprawniając trawienie. Obniża poziom cholesterolu i trójglicerydów we krwi.

SZPINAK
Badania dowiodły, że liście szpinaku wykazują właściwości antynowotworowe i chronią przedmiażdżycą. Obniżają ciśnieni tętnicze krwi oraz mają wpływ na funkcjonowanie układu nerwowego, regulują pracę serca.

LIŚCIE ZIELONEJ HERBATY
Skład chemiczny liści herbaty jest bardzo zróżnicowany, dotychczas stwierdzono w nich ok. 300 rożnych biomolekuł. Najliczniejszą grupę związków stanowią polifenole, a największy wpływ na aktywność przeciwutleniającą naparów herbacianych mają katechiny. Liczne doniesienia dowodzą, iż regularne picie herbaty zapobiega m.in. miażdżycy, chorobom układu krążenia, nadciśnieniu tętniczemu, cukrzycy i otyłości. Posiada ona także właściwości antybakteryjne, przeciwwirusowe i przeciwzapalne. Zapobiega rozwojowi próchnicy, wzmacnia odporność, usuwa toksyny z organizmu i spowalnia procesy starzenia. Zwiększa koncentrację, pamięć i łagodzi zmęczenie. Posiada również właściwości neoroochronne i antynowotworowe, a także jest wykorzystywana w leczeniu bezdechu, migrenowych bólach głowy, bradykardii i dystrofii mięśniowej.

JABŁKA
Jabłka działają regulująco na przemianę materii, pobudzają jelita do pracy, zapobiegając zaparciom. Obniżają stężenie cholesterolu i glukozy we krwi, podnoszą odporność organizmu. Dowiedziano, że jabłka spowalniają in vitro mnożenie się komórek raka okrężnicy. Jabłka zmniejszają prawdopodobieństwo wystąpienia raka piersi, raka jajnika, raka płuc i raka wątroby. Jedno jabłko zmniejszyło ryzyko rozwoju nowotworu o 17%, ale trzy jabłka już o 39%, podczas gdy codzienna porcja sześciu jabłek zmniejszyła ryzyko o 44%.

LIŚCIE OLIWKI EUROPEJSKIEJ
Wyniki wielu badań wskazują, że liście oliwki europejskiej, bogate w oleuropeinę mogą hamować agregację płytek krwi, chroniąc organizm przed powstaniem choroby wieńcowej, powstaniem raka. Wykazują one zdolności przeciwbakteryjne i przeciwwirusowe. Ekstrakty z liści oliwki wykorzystywane są w leczeniu i zapobieganiu nadciśnienia tętniczego, a także jako roztwory antyseptyczne i moczopędne. Wiele badań wskazuje na to, że ekstrakt zwiększa przepływ krwi w tętnicach wieńcowych, spowalnia rytm serca i zapobiega skurczom mięśni jelit.

LUCERNA
Stosowana w zaburzeniach przewodu pokarmowego -wzdęciach, wrzodach, braku apetytu. Wzmacnia system immunologiczny, spowalnia proces starzenia się, zwiększa wydolność fizyczną. Pomocna w leczeniu astmy, alergii, zapalenia płuc. Wspomaga leczenie ostrego i przewlekłego zapalenia pęcherza moczowego lub prostaty, zmniejsza też bóle reumatyczne. Udowodniono, że dzięki spożywaniu preparatów z lucerny, wzrasta ilość hemoglobiny we krwi. Oczyszcza krew, wątrobę i drogi moczowe. Posiada one silne właściwości przeciwbakteryjne oraz przeciwgrzybicze. Stosowana w leczeniu cukrzycy i choroby miażdżycowej.

MIĘTA PIEPRZOWA
Przynosi ulgę pacjentom z zespołem jelita drażliwego. W lecznictwie liście mięty wykorzystywane są do leczenia wzdęć, zaparć oraz zaburzeń trawienia. W badaniach klinicznych in vitro i in vivo wykazano działanie przeciwbakteryjne mięty pieprzowej wobec bakterii powodujących zatrucia pokarmowe, jak salmonella, Escherichia coli oraz gronkowiec złocisty. Stwierdzono również działanie antywirusowe wobec opryszczki zwykłej. Mięta pieprzowa wykazuje działanie tonizujące na układ nerwowy, Ponadto olejek miętowy zawarty w liściach stosowany jest w chorobach układu oddechowego.

WITAMINA B6

  • uczestniczy w przemianach węglowodanów, tłuszczów oraz białek
  • niezbędna do prawidłowej czynności układu nerwowego
  • reguluje funkcjonowanie układu immunologicznego
  • uczestniczy w tworzeniu enzymów, hormonów, hemoglobiny
  • poprawia procesy koncentracji i uwagi
  • spowalnia procesy starzenia
  • zmniejsza ryzyko chorób sercowo-naczyniowych
  • zapobiega tworzeniu się kamieni nerkowych
  • posiada działanie przeciwbólowe
  • łagodzi choroby skórne i bóle menstruacyjne
  • wspomaga leczenie wypadania włosów, zapalnie warg i języka
Omega3

OMEGA-3

Omega-3 dostarcza 400 mg kwasów tłuszczowych, zarówno EPA, jak i DHA w wyjątkowej formie podawania – matrycy żelowej. Niezbędne nienasycone kwasy tłuszczowe odpowiadają za właściwą pracę m.in. serca, mózgu i stawów, jednak nasz organizm nie może ich sam syntetyzować i powinny być dostarczane z pożywieniem. Jednym z najważniejszych naturalnie występujących źródeł kwasów tłuszczowych EPA i DHA są ryby żyjące w zimnych morzach. Dlatego właśnie olej rybny Synergy Omega-3 pochodzi z czystych wybrzeży Morza Beringa na Alasce i pozyskiwany jest w sposób przyjazny dla środowiska, co potwierdza certyfikat Marine Stewardship Council. Dodatkowo Synergy Omega -3 dostarczy Ci dodatkowo witaminy A, D i E.

Dawkowanie: Spożywać 1 saszetkę dziennie

Kwasy Omega 3 oczyszczają układ krążenia z nadmiaru cholesterolu i złogów tłuszczowych. Zmniejszają lepkość krwi i krzepliwość, obniżają poziom lipidów i ciśnienie krwi oraz pomagają zapobiegać niedokrwieniu. Pobudzają przepływ krwi w tkankach uszkodzonych w wyniku braku prawidłowego krążenia.
Posiadają działanie przeciwnowotworowe. Odbudowują odporność na poziomie komórkowym, wzmacniając błony zdrowych komórek przy jednoczesnym niszczeniu komórek rakowych guza.
Kwasy Omega 3 są przydatne w leczeniu AIDS, reumatoidalnym zapaleniu stawów i kości oraz innych chorób zwyrodnieniowych obejmujących stan obniżonej odporności.
Regulują działanie insuliny i dlatego są korzystne w leczeniu cukrzycy, wydają się zmniejszać ryzyko uszkodzenia serca, oczu, nerwów i nerek przy wszelkich postaciach cukrzycy.
Stosuje się je do leczenia chorób nerek, wrzodziejącego zapalenia okrężnicy, depresji, migreny, astmy oskrzelowej, pokrzywki, łuszczycy, przerostu prostaty oraz nadwagi, przyśpieszając przemianę materii.
Kwas DHA stanowi główny strukturalny składnik mózgu. Wydaje się, że DHA jest istotnym czynnikiem rozwoju i wzrostu mózgu, wpływa na zdolność uczenia się. 50% DHA zawartego w mózgu kształtuje się podczas życia płodowego, pozostałe 50% gromadzi się do roku po narodzeniu lub nieco dłużej. Badania wykazują, że mleko matki jest odpowiednim źródłem DHA dla niemowląt i że DHA wzrasta najszybciej dzięki przyjmowaniu wstępnie ukształtowanego DHA, takiego jaki występuje w mięsie i oleju z ryb. Pożywienie bogate w kwas alfa-linolenowy również podwyższa poziom DHA. Jedną z przyczyn, dla których współczesne matki są pozbawione wystarczającej ilości DHA, jest rozpowszechnione spożycie popularnych wielonienasyconych olejów roślinnych. Większość z tych olejów zawiera głównie kwas linolowy, który może zahamować tworzenie się DHA z kwasu alfa-linolenowego.

WITAMINA A
Niezbędna do właściwego metabolizmu białka w organizmie. Wspomaga produkcję RNA, który przekazuje komórkom ważne informacje o funkcji i odnowie. Chroni ciało w obrębie powierzchni skóry, tkanek i komórek. Pomaga w budowie i naprawie kości, zębów, włosów, paznokci, skóry, błon śluzowych, płuc oraz układu pokarmowego i rozrodczego. Utrzymuje dobre widzenie i zapobiega kurzej ślepocie. Pobudza działanie grasicy i układu odpornościowego.

WITAMINA D
Zwiększa wchłanianie wapnia i fosforu w przewodzie pokarmowym. Posiada działanie przeciwbakteryjne i przeciwzapalne. Wpływa na rozwój i mineralizację kości oraz zwiększa liczbę i siłę komórek mięśniowych. Jest stosowana w profilaktyce antynowotworowej oraz w leczeniu cukrzycy. Pomaga w utrzymaniu prawidłowych wartości ciśnienia tętniczego, działa przeciwmiażdżycowo oraz poprawia wydolność serca. Zapewnia prawidłowe funkcjonowanie układu nerwowego i immunologicznego.

WITAMINA E
Nazwana „witaminą młodości”. Zwalcza wolne rodniki, znacznie spowalnia procesy starzenia się organizmu. Zapobiega przedwczesnemu rozpadowi czerwonych krwinek i uczestniczy w transporcie tlenu przez erytrocyty do wszystkich komórek. Posiada działanie przeciwmiażdżycowe, uczestniczy w produkcji substancji przeciwzakrzepowych. Chroni błony komórkowe przed uszkodzeniami wywołanymi działaniem wolnych rodników. Jej obniżony poziom może powodować niepłodność. Witamina E wraz z witaminą A poprawia jakość widzenia.

PRO-MUN


Stanowi unikatowe połączenie cynku, poprawiającego odporność, ekstraktu z brązowych alg Kombu oraz ekstraktów z roślin bogatych w przeciwutleniacze w formie jednego opakowania, które można łatwo zabrać ze sobą. Dzięki wspaniałemu smakowi brzoskwini i moreli, PRO-MŪN to wygodny, smakowity sposób, aby naturalnymi środkami wzmacniać działanie układu odpornościowego.

Dawkowanie: Spożywać 1 saszetkę dziennie

 

 

KOMBU (Laminaria japonica)

  • Wyższa wartość jodu niż w rybach morskich, wykazuje szczególnie korzystny wpływ na prawidłowe funkcjonowanie tarczycy
  • Działa moczopędnie i oczyszcza nerki
  • Reguluje gospodarkę hormonalną, wspomaga odchudzanie dzięki fukoksantynie
  • Wykazuje działanie przeciwzakrzepowe
  • Wspomaga leczenie artretyzmu, reumatyzmu, nadciśnienia tętniczego i chorób płuc
  • Pomaga w usuwaniu przerostu grzybów i drożdżaków Candida
  • Bogate źródło pełnowartościowego białka, NNKT, witamin A,D, E, z grupy B, w tym B12, i przeciwutleniaczy
  • Zawiera błonnik rozpuszczalny i nierozpuszczalny wykazując tym samym pozytywny wpływ na pracę układu pokarmowego

CYNK

  • Wchodzi w skład ok. 80 enzymów
  • Pobudza pracę trzustki, grasicy, prostaty
  • Bierze udział w przemianach białek, tłuszczów i węglowodanów
  • Chroni organizm przed infekcjami
  • Wzmacnia odporność organizmu
  • Wspomaga leczeniu cukrzycy i chorób autoimmunologicznych np. reumatoidalnego zapalenia stawów, chorób tarczycy
  • Poprawia pamięć i koncentrację, zapobiega demencji, wspomaga leczenie depresji i schizofrenii
  • Chroni plamkę żółtą oka przed zwyrodnieniem
  • Wpływa korzystnie na płodność, reguluje miesiączkowanie
  • Łagodzi objawy osteoporozy, hemoroidów, zapalenia jelit, choroby wrzodowej
  • Chroni komórki przed niszczącym działaniem wolnych rodników
  • Przyśpiesza gojenie się ran, łagodzi podrażnienia skóry, jest skuteczny w leczeniu trądziku, poparzeń, wyprysków, łuszczycy
  • Wzmacnia włosy i paznokcie

VITAZONE

Dostarcza pełnego spektrum witamin, minerałów oraz ekstraktów z roślin bogatych w przeciwutleniacze w wyjątkowej formie podawania jaką jest matryca żelowa. Dzięki swemu wyśmienitemu smakowi tropikalnych owoców VitaZone stanowi wygodny w zastosowaniu, pełen smaku sposób, aby dostarczyć organizmowi codziennej porcji kluczowych składników odżywczych, których potrzebuje.

 

 

Korzyści:

  • Zaspokaja 100% dziennego zapotrzebowania na 14 witamin i minerałów, w tym:
  • Witamina A, D, E, B6, B12, ryboflawina, niacyna, biotyna, selen, chrom
  • Witaminy B6 i B12 przyczyniają się do normalnego metabolizmu, dostarczającego energii
  • Witamina E pomaga chronić komórki przed stresem oksydacyjnym
  • Witamina A oraz selen wspomagają odpowiednie działanie układu odpornościowego
  • Zawiera opracowaną mieszankę ekstraktów z roślin bogatych w przeciwutleniacze, m.in. z zielonej herbaty

Dawkowanie: Spożywać 1 saszetkę dziennie

FacebookYouTube