RÓŻNE OBLICZA CYNAMONU

Cynamon to jedna z najstarszych przypraw. Istnieje o nim wzmianka już w pierwszych Księgach Starego Testamentu. Od najdawniejszych czasów był wykorzystywany do celów leczniczych. Doceniany przez większość wielkich cywilizacji ze względu na swój ciepły i słodki smak oraz subtelny aromat, który znacząco zwiększał przyjemność jego spożywania.

Czytaj więcej...

Królowie naszej kuchni

Bogactwo kolorów i walorów smakowo- zapachowych sprawia, że przyprawy nadają atrakcyjny wygląd naszym potrawom, a na dodatek posiadają także szereg właściwości prozdrowotnych. Przyjrzyjmy się kilku faworytom, z naszej kuchennej szufladki.

Czytaj więcej...

Jak usprawnić pracę naszego mózgu – cześć 2

Jak usprawnić pracę naszego mózgu - porady dla uczniów i maturzystów (część 2)

W poprzednim numerze przekazaliśmy ważne wskazówki żywieniowe, które pomogą usprawnić pracę mózgu i układ nerwowy podczas wzmożonej nauki. Oto dalszy ciąg naszych porad.

 

 

Czytaj więcej...

Jak usprawnić pracę naszego mózgu - cześć 1

Zbliżająca się wiosna to dla uczniów i maturzystów czas wytężonej pracy i nauki.Każdego dnia mózg jest zmuszony przyswajać mnóstwo informacji, a towarzyszący nam stres i zmęczenie niestety dają o sobie nieustannie znać. Co robić, kiedy w głowie panuje totalna pustka, a egzaminy zbliżają się nieuchronnie i to dużymi krokami.

Czytaj więcej...

Naturalne witaminy kontra kolorowe kapsułki

Wspólnota Bialska i Terespolska nr 10     5-11 marca 2013r.


Projekt i wykonanie www.agraffka.com.pl