Oferta dla firm i instytucji

dla firmKlientom naszej Poradni pragniemy dać pełny wachlarz możliwości zadbania o swoje zdrowie, dlatego chętnie nawiążemy współpracę z gabinetami medycznymi, psychologami, fizjoterapeutami.

Prowadzimy doradztwo żywieniowe i treningowe jako min.:

- szkolenia

- wykłady 

- warsztaty

- prelekcje

dla firm, instytucji placówek oświato-wychowawczych, szkół tańca, klóbów seniora itp.

Prowadzimy zajęcia w małych lub większysch grupach, różnych wiekowo, przy indywidualnym doborze form i treści, z zakresu prawidłowego żywienia, dietetyki, zdrowego stylu życia, aktywnosci fizycznej i metod treningowych, oraz szeroko pojętej edukacji prozdrowotnej.

Jako jedyni w regione oferujemy szkolenia metodyczne z zakresu zdrowego odżywiania i aktywności fizycznej dla nauczycieli, opiekunów w żłobkach i wychowawców w placówkach opiekuńczo - oświatowych, prowadzone we współpracy z pedagogiem. Układamy jadłospisy dla placówek oświatowych, firm cateringowych, restauracji chcących wprowadzić menu dla sportowców, osób odchudzających się, potraw opartych na surowcach o działaniu prozdrowotnym i funkcjonalnum.

Z naszych spotkań skorzystali już m.in.:

-Pol-Kres Edwood
-Izba Celna w Białej Podlaskiej
-Urzędy Gminy
-Placówki szkolno - wychowacze z miasta Biała Podlaska

Poniżej przedstawiamy przykładową tematykę, którą z przyjemnością Państwu zaprezentujemy:

  • Jak zdrowo i prawidłowo się odżywiać, w zgodzie z naturą i potrzebami naszego organizmu,
  • W jaki sposób walczyć z tkanką tłuszczową, aby osiągnąć zdrowy rezultat bez efektu jo-jo - fakty i mity dotyczące „modnych” diet, skutki niewłaściwego odchudzania,
  • Znaczenie aktywności fizycznej dla zdrowia, konsekwencje braku ćwiczeń dla organizmu,
  • Przeciwutleniacze - skuteczna obrona w walce z chorobami - znaczenie żywności pochodzenia roślinnego w profilaktyce chorób cywilizacyjnych oraz w rozwoju psychofizycznym,
  • Prawidłowa aktywność fizyczna i dobór modelu żywieniowego dla osób z różnymi chorobami dietozależnymi,
  • Znaczenie prawidłowo skonstruowanego jadłospisu w placówce oświatowej oraz negatywne działanie szkodliwych produktów spożywczych,
  • Nie jedz śmieci - produkty spożywcze negatywnie oddziałujące na zdrowie,
  • Korekta jadłospisów w placówkach oświatowych,
  • Jak pobudzić dziecko, małego ucznia by w sposób ciekawy, aktywny i nowatorski zachęcić do zmian postawy i zachowań w zakresie prawidłowego odżywiania się, oraz aktywności fizycznej,
  • Woda kontra kolorowe napoje - znaczenie wody dla organizmu, skutki jej niedoboru,
  • Znaczenie składników odżywczych dla prawidłowego rozwoju, jakich produktów unikać w diecie,
  • Poszerzenie wiedzy i nabycie umiejętności w zakresie korzystania z informacji zamieszczonych na opakowaniach produktów spożywczych,
  • Prosto, smacznie, zdrowo- komponowanie posiłków do pracy i szkoły,
  • Dobre śniadanie udanym początkiem dnia - propozycje dla każdego,
  • Jak mądrze wybierać produkty żywnościowe, by nie paść ofiarą marketingowców,
  • Jak wzmacniać odporność u dzieci i dorosłych,
  • Dlaczego warto ograniczyć spożywanie białego cukru, zastosowanie zdrowych zamienników,
  • Tłuszcze w kuchni, na stole i w organizmie człowieka,
  • Czy moje dziecko zjadło - niebezpieczna troska (dziecko niejadek, dziecko przekarmione),
  • Wszystko o soli,
  • Pożywienie dla mózgu,
  • Mąki, kasze i inne produkty zbożowe w codziennym żywieniu,
  • Żywność wysokoprzetworzona- plaga naszych czasów, jak się przed nią uchronić,
  • Jak wprowadzić zmiany w żywieniu domowników i zachęcić dziecko do zdrowego posiłku,
  • Słodycze jak działają na nasz organizm, analiza składu wybranych produktów, propozycje zdrowych zamienników, wybrane przepisy na zdrowe słodkości,
  • Zdrowy sen – skutki niedoboru, dieto zależne zaburzenia snu,
  • Zdrowa kuchnia- warsztaty kulinarne ( szkolenie w 3 częściach: śniadania, obiady, kolacje),
  • Żywienie i aktywność fizyczna kobiet w ciąży i mam karmiących (możliwość dołączenia pakietu naturalnej pielęgnacji dziecka oraz profilaktyki logopedycznej dziecka w okresie prenatalnym oraz w pierwszych 3 latach życia),
  • Prawidłowo zbilansowana dieta małego dziecka i profilaktyka logopedyczna kluczem do prawidłowego rozwoju małego człowieka i jego mowy (szkolenie kierowane do kobiet ciężarnych i rodziców małych dzieci- już od narodzin) Jeśli poszukujecie Państwo szkolenia, prelekcji bądź warsztatów z dziedziny zdrowego trybu życia (dieta i trening) lub edukacji prozdrowotnej o tematyce niewymienionej powyżej, prosimy o kontakt. Postaramy się wyjść naprzeciw Państwa oczekiwaniom i stworzyć pakiet usług dostosowany do Państwa potrzeb i możliwości.


Projekt i wykonanie www.agraffka.com.pl